7 Nisan 2010 Çarşamba

Ramazan Sofraniza BURMA TATLISI

Herkese merhaba
Umarim Ramazan guzel geciyordur hepiniz icin .

Esimin is yerine iftar icin gondermek uzere hazirladim bu tatliyi.
Tarif
DamakTadindan
Daha once paylastigim burma tatlisi ,butun olarak kesmeden tepsiye konuyordu.

Bu sefer Gul'un tarifi ile denedim ve o da cok guzel oldu..Hamur cok guzel acildi.
Tadi tam damak tadi oldu.
Resimleri asama asama cektim .
Tesekkurler Gul , sirada laz boregin var

MALZEMELER
Bir Yumurta
Bir su bardagi sut
Iki kasik eritilmis tereyagi
yarim cay bardagi sivi yag
az tuz bir cay bardagi su
SERBET
Bir kilo seker
Dort su bardagi su
Bir tatli kasigi limon suyu
ICINE Ceviz
Uzeri icin 250 tereyag

HAZIRLANISI
Hamur malzemeleri karistirilir iyice yogrulur bir saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan limon buyuklugunde bezeler hazirlanir.Nisasta ile acilan yufka ortan bolunur eritilmis yag gezdilir.
Yufkaya ezilmis ceviz serpilir ve kenarinda oklavaya sarilir otaya dogru buzdurerek oklava cikarilir ve kucuk parcalar halinde kesilir.
Butun bezeler ayni sekilde hazirlanip firin tepsisine dizilir.Eritilmis tereyag kizgin halde burmalarin uzerine dokulur.
Isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.
Seker ve su kaynatilir limon ilave edilir .
Firindan cikan tatlinin uzerine ilik serbet dokulur














Afiyet Olsunnnnnnn




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder