Gereken Malzemeler
* 1 su bardağı sıvı yağ ( ben sağlık açısından yemeklik z.yağını kullanıyorum )
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 4 su bardağı un ( önce 3 bardak koyup hamuru yoğurursanız kıvamına göre diğer bardağı azar azar ilave edebilirsiniz)
* kabartma tozu
* üzerine süslemek için reçel
Bütün malzemeleri karıştırarak gayet yumuşak bir hamur elde ediyorum. Üzerine hamuruna kullandığım yumurtaların beyazını sürüyorum. Ortalarını parmakla bastırıp bir çay kaşığı ucu ile reçel koyuyorum . Vişne reçeli taneleri veya küçük çilek reçeli parçaları çok hoş duruyor. Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder