5 Nisan 2010 Pazartesi

ŞAMBALI TATLISI



Şambalı İzmir'in meşhur tatlısı. İzmire gidipte şambalı tatlısı yenmezse ayıp olur:)) Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif bir tatlı. Denemeyenlere tavsiye edilir:))

MALZEMELER:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı irmik
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Üzeri için tuzsuz badem

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
2-3 limon damlası

YAPILIŞI:

Önce şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım. Diğer taraftan tüm malzemelerimizi karıştırıp yağladığımız kalıbımıza dökelim. Üzerine bademlerimizi dizelim ve 180 derecede pişirelim. Fırından çıkarınca biraz soğuyunca ılık şerbetimizi dökelim. Şerbetini çekince dilimleyerek servis edelim. Afiyet olun:)

NOT:
Bu ölçüler küçük yuvarlak borcam tepsisine göredir. Yani kalabalık misafir ağırlayacaksınız iki katına çıkartabilirsiniz. Bir de tatlınızı bir gece bekletebilirseniz daha enfes olur;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder