8 Nisan 2010 Perşembe

ŞARLOT



EVET ilk tarifimize başlıyoruz,hafif lezzetli bir o kadar da pratik;
MALZEMELERİ:
2 poşet kremşanti
2,5 su bardağı süt
2 paket damla çikolatalı bisküvi
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket burçak bisküvi
SOS İÇİN:
3 su bardağı süt
3 ç.k. un
3 ç.k.kakao
yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
YAPILIŞI:Krem şanti sütle çırpılır.içerisine bisküviler kırılıp karıştırılır.borcam tepsisine boşaltılır.buzdolabında bekletilir.sos malzemeleri yumurta hariç karıştırılarak pişirilir. altını kapattıktan sonra yumurta eklenir.hızlı hızlı çırpılarak karıştırılıp yumurta iyice yedirilir.krema soğutulur soğuyan krema dolapta bekleyen pastanın üzerine yayılır.tekrar dolaba koyup bir kaç saat dinlenmesi kremanın donması beklenir.( dondurucuda değil) üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.afiyet olsun........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder