7 Nisan 2010 Çarşamba

SARMISAKLI KOFTE


Malzemeler
2 su bardagı ince bulgur
1 su bardagı un
1 yumurta
tuz +pul biber
1kasık kimyon
karabiber
2 kasık biber salcası
1 bas sarmısak
1su bardagı sıvı yagYapilisi
Bulguru genis bir kabın icerisine koyun ve uzerine 1 bardak kaynar sudokup,kapagını kapatıp kabarmasını bekleyin
Ayrı bir kabın icinde,sos icin, sıvıyag ve ince dogranmıs sarmısaklari kavurun ve salca ile baharatlari ekleyip birraz daha kavurun daha sonra yarim bardak su ekleyerek pisirin ve kenara ayirin.
Sonra bulgurun icinde tuz, 1 yumurta ve un karıstırıp yogurun.(cok ıyı yogurmak lazım,kulak memesi kivamina gelene kadar)Arada elinizi islatarak yogurmaya devam edin.Eger un az olursa kofteler dagilir o yuzden gerektikce un ekleyin.
Hamuru hazir olduktan sonra kucuk misket kofte seklinde yuvarlayip uzerine "sosu iyice cekmesi icin" parmakla bastirin.
Hepsini bu sekilde hazirladiktan sonra bir tencerede su kaynatarak bu bulgur koftelerini icine atin.Kofteler suyun ustune cikmaya basladiysa pisti demektir.
Daha sonra delikli kepce ile kofteleri alip servis tabagina yerlestirp , uzerine hazirlamis oldugunuz sosu ve ince kiydiginiz 1 demet maydonuzu dokup iyice karistirin.
Birde soyle demli bir cay yaninda , ohhhh :)
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder