8 Nisan 2010 Perşembe

Sebzeli Tart

Aldığım yeni tarifleri kendimden değişiklikler, tatlar katarak, kendi ağız tadıma uygun denemeyi sevenlerdenim. O yüzden de tariflerini uyguladığım arkadaşlarım ben de aynı tarifi yediklerinde çok kez kendi tariflerini tanıyamaz :) EsEr in (vakitbuldukca.blogpot.com) ağlayan pastasını da ceviz çikolata ilavesi ile gülen pasta haline getirmiştim.:)
Sebzeli tart tarifide bende evrim geçiren tariflerden. İki yıl önce bir televizyon programından almıştım. Taze soğan, kırmızı (kapya ) biber, yeşil biber ve haşlanmış mısır taneleri ile hem görünüşünü hemde lezzetini değiştirdim. Bazen kışın küçük parçalar halinde brokoli de ilave ediyorum. Et yemeklerinin yanında veya hanımların kabul gününde demlenmiş bir çayın yanında leziz oluyor.....

Gereken Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı un
* 2 adet orta boy kabak
* 2 adet haşlanmış patates
* 2 adet havuç
* 1 büyük kırmızı (kapya) biber
* 3-4 yeşil biber
* 4-5 adet taze soğan
* 1 su bardağı haşlanmış ( veya dondurulmuş) mısır
* 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 1 demet dereotu
* 1 paket kabartma tozu

- Önce sebzeleri ( kabak, havuç, haşlanmış patates,biber ve soğanları) küçük küçük doğrayın.Sebzeler hazır olsun.
- Derin bir kapta 2 yumurta ve yağı iyice çırpın. Üzerine yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
- Doğranmış sebzeleri ve rendelenmiş peyniri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
- 2 su bardağı un ve kabartma tozu nu da ilavesi ile yoğun kıvamlı hamur haline getirin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökün
- 170 derece ısıda bıçağa yapışmayacak duruma gelinceye kadar pişirin.
Fırında pişerken üzeri kızarmaya başlayınca üzerini alufolie ile kapatırsanız iç kısmı pişinceye kadar çok fazla kızarmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder