8 Nisan 2010 Perşembe

ŞEFTALİLİ YAŞ PASTA

GEÇENLERDE BİR ARKADAŞIMIZA İFTARA DAVETLİYDİK. ELİ BOŞ GİTMEMEK İÇİN DEĞİŞİK VE HAFİF BİR ŞEY YAPMA İSTEĞİ SONUCU BU PASTA ORTAYA ÇIKTI. YİYEN HERKES ÇOK BEĞENDİ AMA DİLİM FOTOĞRAFI YOK MALESEF... KEK FANUSUMUN TEPSİSİDE SARI OLDUĞU İÇİN, PASTA, FOTOĞRAFTA NET BELLİ OLMAMIŞ...
SONUÇ OLARAK... TART GÖRÜNÜMÜNDE HAFİF BİR PASTA...
TARİFİ HEMEN AŞAĞIDA...
MALZEMELER
  • BİR KAT PASTABAN
  • YARIM SU BARD ŞEFTALİ SUYU
  • 2 AD ŞEFTALİ
  • 1 PK TART JÖLE

KREMASI İÇİN

  • 1,5 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • ÇEYREK PK MARGARİN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KREM ŞANTİ
  • 1 PK VANİLYA

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KREMAMIZ İÇİN SÜT, UN VE ŞEKERİ TENCEREYE ALIYORUZ. MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. ILINMAYA BIRAKIYORUZ. ILINAN KREMAYA MARGARİN VE VANİLYA KATIP MİKSERLE ÇIRPMAYA BAŞLIYORUZ. MARGARİN İÇİNDE TAMAMEN ERİYENE KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. KREM ŞANTİYİDE KATIP ÇIRPIYORUZ. TOPLAM 8-10 DK KADAR ÇIRPTIKTAN SONRA KREMAMIZ HAZIR.

PASTABANIN BİR KATINI ALIYORUZ. ŞEFTALİ SUYUYLA ISLATIYORUZ. ÜZERİNE KREMAMIZI DÖKÜYORUZ. BURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS KREMAYI PASTABANIN KENARLARINDA BİRER PARMAK BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE DÖKÜYORUZ Kİ ŞEFTALİLERİ YERLEŞTİRİRKEN TAŞMASIN. BU ŞEKİLDE PASTAYI DOLAPA KOYUP 15 DK KADAR DİNLEDİRİYORUZ. DOLAPTAN ÇIKARIP İNCE DİLİMLEDİĞİMİZ ŞEFTALİLERİ, PASTANIN EN KENARINDAN BAŞLAYARAK ÜZERİNE YERLEŞTİRMEYE BAŞLIYORUZ. BU ŞEKİLDE SIRALAYARAK ÇİÇEK ŞEKLİNDE BİR PASTA ELDE EDİYORUZ. TART JÖLESİNİ PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLAYIP ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder