5 Nisan 2010 Pazartesi

ŞELALE KEK


MALZEMELER:
150gr bitter çikolata
50gr tereyağ
1çay bardağı un
1çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
2 yumurta
YAPILIŞI:
Fırını 200C ye ayarlayın.Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritin.Un,şeker,tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın.Küçük fırın kalıplarını tereyağla,dibi daha çok olmak üzere yağlayın.Karışımı kalıplara paylaştırın.Fırında 7-8dk pişirin.Kalıpları ters çevirerek servis yapın.Afiyet olsun.
not: Pişme süresi çok önemli.Ben bu sefer 10dk pişrdiğim için,içi çok akışkan olmadı.Mutlaka 7-8 dk pişirilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder