6 Nisan 2010 Salı

SÜRPRİZ KURABİYE


MALZEME:
250 gr.margarin(eritilip soğutulmuş)
3,5 su.bar.un
1 su.bar.pudra şekeri(1/3. ri üzerine)
3 yem.kaş.yoğurt
1 paket kabartma tozu
KREMA İÇİN:
1,5 su.bar.süt
1,5 yem.kaş.mısır nişastası
5 yem.kaş.tozşeker
2 yem.kaş.kakao
YAPILIŞI:
Krema için nişasta,şekeri ve kakaoyu karıştırıp,kısık ateşte yavaş yavaş sütü ilave ederek koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin,soğutun.Margarin eritilip soğutulur,içine yoğurt,pudra şekeri,un ve kabartma tozunu koyarak yoğurun.Hamuru biraz dinlendirip,yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açalım ,içine 1 tat.kaş. krema koyup kapatalım,önceden ısıtılmış fırında pişirin(beyaz kalıcak şekilde ,benimkiler biraz fazla kızardı:)).Pişirip soğuyunca üzerine pudra şekeri ekin...
İSTERSENİZ KREMA YERİNE PUDİNG KULLANIN AMA SÜT ÖLÇÜSÜNÜ AZ TUTUN Kİ KIVAMI KOYU OLSUN,
NEFİS BİR KURABİYE YILLARDIR YAPARIM HEPİMİZ VE İKRAM ETTİĞİM KİŞİLERDE ÇOK SEVİYO:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder