8 Nisan 2010 Perşembe

Tahinli Kek

Tahinli Kurabiye tarifini yazdığım zaman " sırada tahinli kek var bakalım beğenecek miyim ?" demiştim. Uzun süredir denemek için sıra bekleyen tariflerden.

Tarif her zamanki gibi yine evrim geçirdi :)) Şeker azaltılıp pekmez eklendi, hamur mu yiyeceğiz eleştirilerine maruz kalmamak için içine ceviz karıştırıldı. Üzerine süslemek için yarım ceviz parçaları kondu...

Sonuçta hem besleyici, hemde mis kokulu Tahinli Pekmezli Cevizli kek çıktı ortaya....

Gerekenler :
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzerine yarım ceviz içi, pudra şekeri
Yapılışı :
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yağı, pekmezi, tahini ve cevizleri ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozu ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağlanmış baton kalıba hamuru boşaltın.
  • Üzerine yarım ceviz içlerini koyup önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin.
  • Yoğun kıvamlı bir hamur olduğu için içi pişinceye kadar üzerinin yanmaması için üstü pişince alufolie ile kapatın.
  • Kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Soğuyunca cevizlerin üzerine gelmeyecek şekilde, ara kısma pudra şekeri serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder