8 Nisan 2010 Perşembe

Tahinli Kurabiye


Tahin helvası tadında, harika bir kurabiye. Şekil verirken hamur biraz dağılır gibi oldu. Elinizle iyice sıkıp yuvarlarsanız sorun olmuyor. Tarifini buradan aldım.


Malzemeler :
1 su bardağı tahin
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz (Ben bütün kullandım.)
3 su bardağı un
Yapılışı :
Şeker ve tahin yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Sıvıyağ, yumurta sarısı, vanilya ve un eklenir. Ele yapışmayan, bir parça alıp yuvarlandığında dağılmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Önce yumurta akına sonra cevize batırılıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20-25 dk. pişirilir.
Not: Sıcakken tepsiden almaya kalkmayın, dağılabilir. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder