7 Nisan 2010 Çarşamba

TANDIR BÖREĞİ










MALZEMELER
3 kase un( orta boy kase)
su,tuz

malzemeyi yoğurup yumuşuşacık bir hamur yapıyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz.3 beze yapıyoruz

YAĞLAMAK İÇİN: 100 GR. MARGARİN
3-4 KAŞIK TAHİN
margarin eritilir.tahin eklenir.

ARALARI VE ÜZERİ İÇİN:1 YUMURTA 1 FİNCAN SIVIYAĞ
300 GR.KIYMA MAYDANOZ
Kıymayı az bir yağda kavuruyoruz.

YAPILIŞI:birinci bezeyi ince açıyoruz.üzerini yağlı tahinimizden her tarafına sürüyoruz ve ortadan daire şeklinde kesiyoruz kenarlarıda aralıklı kesiyoruz.kenarları ortadaki dairenin içine yerleştirerek topluyoruz.dış kenarları içe kıvırıyoruz hazırladığımız bezeyi tepsiye koyup dolapta yağının donmasını bekliyoruz diğer iki bezeyide aynı şekilde yapıyoruz
sonra tepsimizin büyüklüğünde donan bezeyi açıp tepsiye yerleştiriyoruz.üzerine kalan tahinli yağa bir kahve fincanı sıvıyağ ekleyip yufkanın üzerine sürüyoruz kıymalı için yarısını serip açtığımız ikinci yufkayı seriyoruz aynı işlemi tekrar yapıyoruz kalan kıymalı içi serpiyoruz.üzerine en son kalan yufkayı serip tahinli yağı içine bir yumurtayı kırıp çarpıp en üste bolca sürüyoruz.susam serpip 200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder