7 Nisan 2010 Çarşamba

TARÇINLI MİNİ KURABİYE

Tarçınlı kurabiyeler
Kesinlikle atıştırmaktan kendinizi alamayacağınız bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Tarifin orjinali ofis asistanımız Burcu'nun annesine ait. Bu kurabiyeler yaklaşık bir hafta tazeliğini ve kıtırlığını koruyor. Ağızda dağılan ve muhteşem tarçın tadı ile sizi mest edecek olan kurabiyelerin bir özelliği de mümkün olduğu kadar küçük boyutta yapılmaları. Malzemeler ise her daim evde olabilecek malzemelerden. İşte tarifimiz;
Malzemeler;
* 250 gr oda sıcaklığında margarin ( Ben genellikle margarin kullanmıyorum ama bu kurabiyenin özelliklerinden biride margarinle yapılması )
*1  su bardağı buğday nişastası
*1 paket kabartma tozu
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 adet yumurta
*Çay kaşığının ucuyla tuz
*Aldığı kadar un
Üstü için;
*Yarım su bardağı kadar tarçın
*2 çorba kaşığı toz şeker ( mümkün olduğu kadar ince taneli toz şeker tercih edin )
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemelerini karıştırıp güzelce yoğurun.
2.Hamurdan grissini kalınlığında rulolar yapıp, minik baklava dilimleri şeklinde kesin
3.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri 10 dakika kadar pişirin.
4.Tarçın ve toz şekeri çukurca bir kapta iyice karıştırdıktan sonra, fırından çıkan sıcak kurabiyeleri kabın içine hızlı bir şekilde atıp, kurabiyelerin her yerinin tarçına bulanmasını sağlayın.
5.Tarçınlanan kurabiyeleri servis tabağına alıp, iyice soğumalarını bekledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder