7 Nisan 2010 Çarşamba

TARTE TATIN







Bugun ceyizlerimiz yikandi utulendi .Bu arada cayin yanina bir yemek dergisinden aldigim tarti hazirladim cok kolay ve cok pratik yanina dondurma yada krema yakisirmis ve armut yada ayva ile hazirlanabilirmis.



Malzemeler;



4 elma , 50 gr tereyag, yarim bardak seker, yarim limon suyu ,milfoy hamuru



Elmalar soyulur 4 dilime ayrilir.Genis bir tavada yag eritilir seker ve limon suyu ilave edilir elmalar ile birlikte karamelize olana kadar pisirilir.Milfoyler kare ise kalibin olcusu kadar yanyana dizilir inceltilir ve kalibin olcusu nden biraz daha buyuk kesilir.Elmalar kalibin altina dizilir ,uzerine milfoy hamur kapatilir ,kenarlari kivrilir catalla delinir orta isi firinda pisirilir.Tart servis tabagina ters cevrilir afiyet olsunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder