7 Nisan 2010 Çarşamba

TAS KEBABI


ÖZELLİKLE RAMAZAN AYINDA BİZİM EVİN VAZGEÇİLMEZ YEMEKLERİNDEN BİRİDİR TAS KEBABI. YANINDA PATATES KIZARTMASI İLE SERVİS EDİLİR. VE OLMAZSA OLMAZ PİLAV...TARİFİNİ HEMEN PAYLAŞMAK İSTİYORUM...

MALZEMELER


  • 1 KG DANA KUŞBAŞI ET

  • 1 AD SOĞAN

  • 2 DİŞ SARIMSAK

  • 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

  • YARIM YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

  • TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI


DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRME SÜRESİ KISA OLDUĞU İÇİN TARİFİMİ ÖYLE VERİYORUM. İSTEYEN NORMAL TENCEREDEDE YAPABİLİR AMA ETLERİN PİŞME SÜRESİ UZUN SÜRER.


DÜDÜKLÜ TENCEREMİZİ ALYORUZ. ETLERİMİZİ KOYUYORUZ. HIZLI ATEŞTE ETLER SUYUNU SALIP ÇEKENE DEK KAVURUYORUZ. ETLER SUYUNU ÇEKİNCE KIYILMIŞ SOĞAN VE İKİYE BÖLÜNMÜŞ SARIMSAKLARI EKLİYORUZ. SOĞANLARI ETLERLE BİRLİKTE KAVURUYORUZ. SOĞANLAR YUMUŞAYINCA SALÇASINI TUZUNU VE BAHARATINI KATIYORUZ. YARIM PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU İLAVE EDİYORUZ. DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATIP KAYNAMA SESİ GELİNCE 30 DK PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder