8 Nisan 2010 Perşembe

TATLI KURABİYE

















Malzemeler
yarım paket tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
1 tüp dr oetker vanilya aroması
alabildiği kadar un
ayrıca
kakao
Yapılışı
İyice yumuşamış margarinle pudra şekerini iyice yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurun 3/1'ine kakao katıp tekrar yoğurun. Her iki hamuruda streç filme sarıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Beyaz hamuru streç film üzerinde açın. Kakaolu hamura uzun boru şekli verin. Beyaz hamurun üzerine koyup rulo şeklinde sarın. Çatalla üzerine çizik atın. Verev verev kesip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder