1 Nisan 2010 Perşembe

TAVADA PİZZA

Çok yoğun bir hafta sonu geçirdim. Cumartesi günü fotoğraf makinamı aldığım yalçınlar fotoğrafçılığın hediye verdiği 4 haftalık fotoğrafçılık eğitiminin ilk haftaki programlarına katıldım. Blog yazmaya başladığımdan beri yeni hobilerim oldu. Bunlardan ilki de fotoğrafçılık oldu. Yaptığım lezzetleri tadamadığınız için bunları en iyi şekilde fotoğraflayıp sizlere sunmak istiyorum:) Güzel fotoğraf çekmek için fotoğraf makinanızın modeli, markası ne olursa olsun önemli değil, makinanızı iyi tanıyıp onu doğru kullanmak ve ışığı iyi ayarlayabilmek önemli olan... Daha öğreneceğim çok şey var yani:) Eğitimden eve dönünce hazırlanıp arkadaşım nihalin oğlu berkayın sünnet kınasına gittim. Pazar günü ise sabah kahvaltısında küçük kız kardeşim nuray, okul için kastamonu gideceği için ortanca kız kardeşim tülay ve eşi bizim evde toplandık. Bu pizzayıda o zaman yaptım... Öğlenden sonra da sünnet mevlüdüne katıldım. Akşamda yine bizim evde kız kardeşlerimle birlikte toplanarak veda yemeği yedik ve 23:00 otobüsü ile de uğurladık nurayımızı:) Neyse bu yıl 4. son yılımız olduğu için çok yaşlı gözlerle ayrılmadık...
malzemeler:
  • hamuru için:
  • 3 fincan un
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • üstü için:
  • kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ince dilimlenmiş mantar
  • konserve mısır
  • sosis, salam, sucuk
  • halka şeklinde doğranmış biber
  • çekirdeği çıkmış zeytin
  • rendelemiş kaşar peynir
  • ve istediğiniz başka malzemeler...

yapılışı: Hamur için olan malzemeleri karıştırıp cıvık bir hamur elde edelim. Karışımı yağlanmış teflon tava ve tencereye dökelim. Bir kasede çok az sıcak su ile salcayı sulandıralıp kekiği ekleyip hamurun üzerine sürelim. İstedimiz malzemeleri dizip bir kapak ile kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpip, 20-25 dakika daha pişirelim. Servis tabağına alıp dilimleyip servis edelim.

afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder