6 Nisan 2010 Salı

Tavuklu Tel Şehriye Salatası



Bu tarifi uzun zaman önce denemek için not almıştım ama yeni kısmet oldu. Sayfalarında bu salatayı gördüğüm başka arkadaşla da var ama ben melda arkadaşımızın yorumuyla denedim.
Malzemeler :
2 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı su
1 adet tavuk göğüs eti
10-12 adet kornişon turşu
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kutu haşlanmış tane mısır
250 gr. kültür mantarı
4-5 dal yeşil soğan
1 tutam maydanoz, dereotu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için;
limon suyu, sumak, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz
Yapılışı :
Tel şehriyeler sıvıyağda kahverengi oluncaya kadar kavrulur, su eklenip pilav gibi pişirilir ve demlenmeye bırakılır.
Tavuk eti su ve tuz eklenip haşlanır. Etleri kenmiklerinde ayrılarak didiklenir.
Mantarlar yıkanıp, dilimlenir ve limonlu suda haşlanır.
Yeşillikler yıkanıp ince ince kıyılır.
Közlenmiş biber ve kornişon turşu küp şeklinde doğranır.
Bütün malzeme geniş bir kaba alınıp harmanlanır.
Sos malzemeleri bir kapta çırpılır ve salatanın üzerine gezdirilir. Karıştırılarak servis yapılır.
Not : 2 su bardağı tel şehriye kişi sayısı az ise fazla gelebilir, yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder