8 Nisan 2010 Perşembe

TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


PİRİNÇ PİLAVINI BİLMEYEN YOKTUR HERHALDE. AMA YİNEDE TAS KEBABININ YANINDA TARİFİNİ VERMEK İSTEDİM.
MALZEMELER
  • 1 SU BARD BALDO PİRİNÇ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
  • TUZ
  • YARIM BARDAK SÜT
  • 1 BARDAK SU

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE PİLAV TENCEREMİZE SIVI YAĞ VE ŞEHRİYEMİZİ ALIYORUZ. ŞEHRİYELER KAVRULUNCA TEREYAĞ EKLENİR. DAHA SONRA PİRİNÇLER EKLENİR. 2 DK KADAR KARIŞTIRILARAK KAVRULUR. TUZU İLAVE EDİLİR. SÜT VE SICAK SU EKLENİR. KAPAĞI KAPATILIP PİŞMEYE BIRAKILIR. İSTEYEN BULYONDA KULLANABİLİR. AMA BEN ET YEMEĞİNİN YANINA YAPTIĞIM İÇİN BULYON KULLANMA GEREĞİ GÖRMEDİM.

NOT: SÜT PİLAVINIZI BEYAZ YAPAR AYRICA LEZZET KATAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder