PİRİNÇ PİLAVINI BİLMEYEN YOKTUR HERHALDE. AMA YİNEDE TAS KEBABININ YANINDA TARİFİNİ VERMEK İSTEDİM.
MALZEMELER
- 1 SU BARD BALDO PİRİNÇ
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
- TUZ
- YARIM BARDAK SÜT
- 1 BARDAK SU
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PİLAV TENCEREMİZE SIVI YAĞ VE ŞEHRİYEMİZİ ALIYORUZ. ŞEHRİYELER KAVRULUNCA TEREYAĞ EKLENİR. DAHA SONRA PİRİNÇLER EKLENİR. 2 DK KADAR KARIŞTIRILARAK KAVRULUR. TUZU İLAVE EDİLİR. SÜT VE SICAK SU EKLENİR. KAPAĞI KAPATILIP PİŞMEYE BIRAKILIR. İSTEYEN BULYONDA KULLANABİLİR. AMA BEN ET YEMEĞİNİN YANINA YAPTIĞIM İÇİN BULYON KULLANMA GEREĞİ GÖRMEDİM.
NOT: SÜT PİLAVINIZI BEYAZ YAPAR AYRICA LEZZET KATAR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder