7 Nisan 2010 Çarşamba

TELLİ BABA TATLISI


İşte ağzınıza layık müthiş bir tatlı. Tadıyla, adıyla, görüntüsüyle bizden tam not aldı:)) Yalnız hamuru çok fazla çıkıyor. Tam ölçü ile yaparsanız 25- 30 tane kadar çıkıyor. Ben ilk yaparken yarım ölçü yaptım 15 tane çıktı. Bir de içinin kadayıfını kavurarakta yaparsanız güzel sonuç alırsınız. Kavrulmadan da güzel oluyor ama kadayıf biraz çiğ olunca yemesi zor oluyor gibi geldi bana:))

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

1 Yumurta sarısı (Akı üzerine olacak)
1 Paket margarin(Yumuşak)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
2- 3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Paket kabartma tozu

İÇİ İÇİN:


2 Su bardağı tel kadayıf
2 Yemek kaşığı hindistan cevizi ya da evde olan ceviz, fıstık..vs
1 Çay kaşığı tarçın( İstenirse)

ŞURUBU İÇİN:


3.5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI:

En başta şurubumuzu kaynatalım. Şekerle suyu karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya yakın limonumuzu da damlatıp kıvam alınca ocağın altını kapatalım.
Hamuru için yumuşamış margarini bir kaba alalım üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuz dinlenirken içi olan malzemeleri hazırlayalım. Tel kadayıftan önce bir küçük kase kadar ayıralım. Geri kalanı didikleyelim ve içine cevizi ve tarçını koyup karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp iç malzememizi koyup yuvarlayarak ağzını kapatalım. Hamurumuzu bu şekilde bitirdikten sonra üzerine yumurta beyazı sürüp ayırdığımız kadayıfa batıralım. Tatlımızı 180 derecede pişirelim ve ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbetimizi dökelim. Kaymak ya da dondurma eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder