8 Nisan 2010 Perşembe

Telli Baba Tatlısı


Malzemeler
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
iç harcı
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon
Yapılışı
1-Margarin eritip soğutulur. Karıştırma kabına margarin, sıvıyağ, yoğurt, sirk, yumurta alınıp karıştırılır.Un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapılır.Hamur 20 dakika dinlendirilir.
2-İç malzemesi için kadayıf didiklenir şeker, ceviz ve tarçın ilave edilip harmanlanır.
3-Dinlenen hamurdan yumurta iriliğinde hamur kopartıp çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kadayıflı harçtan konularak yuvarlak şekil verilir.
4-Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
5- Şerbet hazırlanıp ılıtılır. Pişen hamurlar fırından alınıp ılınınca ılık şerbet üzerine gezdirilir. Not- Hamur sert hazırlanırsa şerbeti içine çekmez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder