7 Nisan 2010 Çarşamba

TENCEREDE SEBZELİ TAVUK



TAVUK ETİYLE YEMEKLERİ GENELDE FIRINDA, YA POŞETLİ YADA POŞETSİZ YAPARIZ. AMA VAKTİNİZ YOK YADA FIRINDA YAPMAK İSTEMİYORSUNUZ. OZAMAN BU TARİFİ ÖNERİRİM. LEZZET OLARAK FIRINDA YAPILANI ARATMAYAN, TENCEREDE PİŞTİĞİ İÇİN LOKUM GİBİ OLAN BİR YEMEK... HEMDE ÇOK ÇOK PRATİK... ÇALIŞAN HANIMLARINDA ÇOK HOŞUNA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...



MALZEMELER
  • 6 AD TAVUK BUDU (VEYA GÖĞÜS HARİÇ PARÇA TAVUK ETİ)
  • 3 AD PATATES
  • 2 AD HAVUÇ
  • 100 GR MARGARİN YADA TEREYAĞ (SIVI YAĞ İLE AYNI LEZZETİ ALAMASSINIZ)
  • TUZ, KIRMIZI BİBER VE KARABİBER

YAPILIŞI

YAYVAN BİR TENCEREDE YAĞ KIZDIRILIR. TAVUKLAR ÖNLÜ ARKALI KIZARTILIR. TENCERE KISIK ATEŞE ALINIR. ÜZERİNE SOYUP DOĞRADIĞIMIZ PATATES VE HAVUÇLAR YERLEŞTİRİLİR. TUZ VE BAHARATLAR İLAVE EDİLİR. MALZEMELERLE AYNI HİZADA SICAK SU KONUP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE YAKLAŞIK YARIM SAAT PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder