7 Nisan 2010 Çarşamba

Tulumbacı Tatlısı ( istanbul Tatlısı)

Tulumbacı tatlısı:
bu tatlıyı İstanbullu bir  hanım yapmış adıda "İstanbul Tatlısı" olmuş
Çok kolay ve çabucak yapılan bir tatlı:)
6 su bardağı süt   (1 lt +1 su bardağı eder)
15 çorba kaşığı şeker az şekerli olsun derseniz 13 çorba kaşığıda yapabilirsiniz.
4 tepeleme çorba kaşığı  mısır nişastası
bunlar karıştırşılarak pişierken
bir kaçarola kapta 1,5  çorba kaşığı tuzsuz tereyağında 1 su bardağı tel şehriye kavrulur.
şehriyelerin rengi pilav için hazırlanan renkde olmalı.
Muhallebi kaynamaya başlayınca şehriyeler atılır.
1 su bardağı  kavrulmuş iri parçalara bölünmüş fındıkda eklenir.
Büyük kare borcam ıslatılır tatlı dökülür. üzeri hindistancevizi ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder