6 Nisan 2010 Salı

Turşu Kavurmalı Rumeli Böreği

Böreği kuzenin dünürü yapmıştı..İlk kez tatmama rağmen çok hoşuma gitti..Kendisinden sizler için özellikle tarifini alıp paylaşmak istedim..Çok değişik ve lezzetli bir börekti..Bunun yanında aynı zamanda önceden yapmış olduğu peynirli ve kıymalı kol börekleride mevcuttu..Eğer elde açmasını biliyorsanız denemenizi öneririm.Bizler elde değilde oklava ile açabiliriz..Öyle kaabiliyetlerimiz yok..Fakat olmasını çok isterdim..Şimdi aşağıda sizler için yayımladığıum fotoğraflara göz atalım..Yine mutfakta çekildiği için biraz karanlık çıktılar..Fakat lezzetlerinden bir şey kaybetmediler..)Afiyetler olsun arkadaşlar..Şimdiden mutlu bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere..!
6
Malzemeler
Su,tuz,un (göz kararı)yoğrulup hamur yapılır.
Hamurdn 26 yumak elde edilir.
13 tane yumak tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yağ sürülüp üst üste konur.
Sonra tek hamur olarak açılıp tepsiye yayılır.(genelde elde büyütülerek açılıyor.)
Domates ve lahana turşusu ince ince kesilip önceden sıvıyğda bol soğanlı ve karabiberli olarak kavrulup soğutulur.
Tepsiye yayılmış hamurun üzerine yağ gezdirilip turşu kavurması yayılır.
Diğer 13 hamurda aynı şekilde açılıp kavurmanın üzerine örtülür.
Kenarları elle iyice bastırılır.
Üzerine tekrardan yağ gezdirilip 175 c de pişirilir.
5
Soğuduktan sonrada mutfak makası ile büyük dilimler halinde kesilip afiyetle yenilir.
7
BU BÖREĞİ ŞİDDETLE SİZLERE TAVSİYE EDİYORUM..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder