7 Nisan 2010 Çarşamba

TUZDA TAVUK





YOK BÖYLE BİR TAT NEFİS BİR LEZZET DENEYİN DENEYİNNN İLLAKİİİ...
MALZEMELER: ben iki adet yaptım 1 adet tavukla yapacaksanız siz ölçüyü yarıya indirin.
2 adet bütün tavuk
3 kilo turşuluk tuz
köri,kırmızıbiber,kekik
bir adet limon
4 adet yumurta akı
YAPILIŞI:Tavukları yıkayıp tütsülüyoruz.baharatlarla ve limonla her tarafını ovuyoruz limon çok önemli deri kısmının tuza yapışmaması için turşuluk tuzumuzu derin ve geniş bir kaba boşaltıyoruz yumurta aklarını içine atıp iyice harmanlıyoruz.pişireceğimiz tepsinin altına bir kat tuz seriyoruz tavukları yan yana koyuyoruz(nasılda kipir kipir oturuyolar demi :)))) her taraflarını görünmeyecek şekilde tuzla kaplıyoruz kaplama biraz uğraştırıyor çatlayan kısımları elinizi ıslatarak kapatabilirsiniz.200 derecede tam 2 saat pişiriyoruz. saat önemli dikkat edelim. pişen tavuğumuzun üzerindeki tuzu kırarak tavuk parçalanmadan çıkartıyoruz ve afiyetle.... anladınız siz onu:))..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder