8 Nisan 2010 Perşembe

VELİBAH
















Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
üzeri için
tereyağ
içi için
4 adet haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
Un,su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. 10 dakika bekletin. Patatesleri ezip tuzunu ve baharatını katın. Ceviz büyüklüğündeki hamurları merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Ceviz büyüklüğünde top haline getirilmiş patatesden ortasına koyun. Sıkıca kapatın. Önce elinizle hafifçe bastırarak daha sonra merdane ile hafifçe inceltin. Teflon tavada arkalı önlü pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ile yağlayın. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Biten velibahları dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder