Hafif ve lezzetli bir yaz tatlısı.
Malzemeler
3-4 Kişilik
İrmik için:
- 2,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik (silme)
- 6 yemek kaışığı toz şeker (silme)
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı vanilya
Vişne jölesi için:
- 1 paket vişne jölesi
Süslemek için:
- 1 su bardağı vişne
- taze nane
Hazırlanışı:
1- Süt,irmik ve toz şekeri tenceye koyup kaynayana kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra içine margarin ve vanilyayı ilave edin.
2- Çok katı olmayan irmik tatlısını kupların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın.Ilınan kupları buzdolabına kaldırıp bir saat soğutun.
3- Vişne jölesini paketteki tarifine göre hazırlayın.Soğuyan irmik tatlısının üzerine yavaş yavaş dökerek paylaştırın.
4- Jölenin içine vişne taneleri ekleyip soğuması için buzdolabına kaldırın.Taze nane ile süsleyerek servisini yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder