7 Nisan 2010 Çarşamba

VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA

Çok sevdiğim bu pastayı bu kez de kendim yapmaya çalıştım.
Malzemeler;
Keki için;
*5 adet yumurta
*5 fincan toz şeker,
*5 fincan kek unu,
*150 gr bitter çikolata,
*1 paket vanilya,
Kreması için;
*3 kutu krema ( 600 ml)
*3 yemek kaşığı tepeleme toz şeker,
*1 paket krema sertleştirici.
İç malzemesi;
*dondurulmuş vişne,( suyu süzülmüş ve kurulanmış)
*damla çikolata,
*keki ıslatmak için şeker şurubu
Hazırlanması;
1.Yumurtalar ile şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
2.Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığınız vanilya ve kekunu, yumurtaların üstüne ilave ederek, çırpmadan iyice karışmalarını sağlayın.
3.Kek karışımını yağlı kağıt ile kapladığınız 24 cm çapındaki kelepçeli kalıbınıza boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
4.Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra tel süzgeç üstüne ters çevirerek bırakın ve soğumasını bekleyin. Kekinizi asla soğumadan kesmeyin, mümkünse bir gece bekletin.
5.İyice soğuyan kekinizi sağlam bir dikiş ipi yada uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üç eşit parçaya ayırın.
6.Dolapta beklettiğiniz oldukça soğuk kremanızı bir kaba boşaltın ve mikser yardımı ile katılaşıncaya kadar çırpın. Biraz katılaştıktan sonra içine toz şekeri katarak biraz daha çırpın.
7.Üç eşit parçaya bölmüş olduğunuz keklerden birinci katı, kek altlığının üstüne oturtun ve şeker şurubu ile fazla olmamak şartı ile ıslatın.
8.Üstüne hazırladığınız krem şantidenbir miktar sürün ve onun üstüne de vişnelerin 1/3'ünü dizin.Vişnelerin üstüne tekrar krem aşnti sürerek aralarında kalan boşlukları doldurun ve ikinci kat keki üstüne kapatın.
9.İkinci kat keki de şeker şurubu ile nemlendirdikten sonra, krem şanti sürüp,1/3 vişneyi dizin ve damla çikolataları serpin. bu katıda krem şanti ile kapatın.
10.Yine şekere şurubu ile nemlendirdiğiniz 3.kek katınıda pastanın üstüne kapatın. Kalan krem şantiyi krema sertleştirici katarak tekrar çırpın ve elde ettiğiniz krem şanti ile tüm pastanın üstüne düzgünce sıvayın. Arzu ederseniz benim yaptığım gibi çikolata rendesi ile yan duvarlarını kapatabilrisiniz.
11. Üstünü ise; artan vişneler ve krem şanti ile süsleyebilir, arzu ederseniz, üstünüde çikolata rendesi ile kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder