7 Nisan 2010 Çarşamba

Vişneli Kek


Tarifini yeşilkivi den aldım, çok beğendik. Arşivde uzun zamandır yayınlanmayı bekliyordu.

Malzemeler :
2 su bardağı un
2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
5 yemek kaşığı kakao
125 gr. tereyağı
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
3 yemek kaşığı su
350 gr. süzdürülmüş vişne konservesi
Yapılışı :
Yağ, şeker, su ve kakao benmari usulü eritilir. Yumurta akları bir fiske tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Yumurta sarısının içine vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Kakaolu karışım ilave edilip, karıştırılarak iyice çırpılır. Un da karıştırma kabına alınıp tahta kaşıkla karıştırılır. Yumurta akları azar azar kaşıkla ilave edilip dikkatlice karıştırılır. En son vişne taneleri eklenip çok az karıştırılır. Hazırlanan karışım yağlanmış kalıba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-50 dk. pişirilir. Kek fırından çıkartılıp kalıbıyla beraber bir beze sarılıp en az 2 saat bekletilir. Ertesi gün üzerine eritilmiş bitter çikolata ve fıstık dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder