7 Nisan 2010 Çarşamba

VISNELI PASTA







Tarifi teatime-den aldim sayfasini dolasirken gordugumde cok guzel olmali dedim ve bugun hazirladim ben bitter ile kapladim cok guzel oldu tesekkurler teatime-



Malzemeler;



5 yumurta, 150 gr siviyag, 200 gr seker, 125 gr un,125 gr ceviz,2 kasik kakao,kabartma tozu.



Dolgu malzemesi; 1,5 bardak visne , 2 paket tart jole, 200 gr krema ,1 kremsanti,1 krema sertlestirici,1 bardak sut,



Ust kaplama ; bitter ,krema



Hazirlanisi; Kek malzemeleri sirasi ile mikserle cirpilir kelepceli kaliba konur 175 derecede pisirilir ve sogutulur.



Tart jolesi tarifine gore pisirilir icine visneler ilave edilir.Santi hazirlanir krema ve krema sertlestirici ile karistirilir.Bitter krema benmari eritilir bekletilir.



Soguyan kek kenarlarinda 3 cm birakilarak 1,5 cm derinlik birakarak kesilir ,kesilen kek parcalari ufalanir ve krema ile karistirilir.Kekin bosalan ortasina hazirlanan visne konur.Visnelerin uzerine krema kapatilir,benmari eritilmis bitter ile kaplanir,hindistan cevizi serpilir.Ben tarifte biraz degisiklik yaptim cok begendim afiyet olsuuunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder