Dondurudaki vişneleri görünce,neden olmasın dedim ve ayva tatlımı vişne ve elma rendesi ile tatlandırdım,çok ta güzel oldu...
MALZEME:
6 adet orta boy ayva
1,5 su.bar toz şeker
2 büyük boy elma
biraz vişne
YAPILIŞI:
Ayvalar temizlenip,kabukları soyulur ikiye ayrılır,çekirdekler bir kenarda bekletilir(bir tüle bağlanıp ayvaların haşlanacağı tencereye koyulur).Ayvalar tabanı düz bir tencerede su koyularak haşlanır,yarı haşlanınca içine 1 bar şeker koyulur,istenilen yumuşaklık elde edilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Elmalar soyulur,rendelenir,tenceye alınır kalan yarım bar. şeker ve vişneler ilave edilip kısık ateşte pişirilir,pembe bir karışım elde edilir :)
Pişen ayvalar fırın kabına alınır ve üzerine vişneli karışım koyulur,kalan şerbet kalıba aktarılır ve fırında üzeri pembeleşene dek pişirilir...
İşte doğal pembiş tatlımız hazır.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder