5 Nisan 2010 Pazartesi

VİŞNELİ,ELMALI AYVA TATLISI

Bu tarif 57. P.D.Ç.S.E,ne evsahipliği yapan Humeyra'ya gidiyor,kolay gelsin arkadaşım,emeğine sağlık.....
Dondurudaki vişneleri görünce,neden olmasın dedim ve ayva tatlımı vişne ve elma rendesi ile tatlandırdım,çok ta güzel oldu...
MALZEME:
6 adet orta boy ayva
1,5 su.bar toz şeker
2 büyük boy elma
biraz vişne
YAPILIŞI:
Ayvalar temizlenip,kabukları soyulur ikiye ayrılır,çekirdekler bir kenarda bekletilir(bir tüle bağlanıp ayvaların haşlanacağı tencereye koyulur).Ayvalar tabanı düz bir tencerede su koyularak haşlanır,yarı haşlanınca içine 1 bar şeker koyulur,istenilen yumuşaklık elde edilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Elmalar soyulur,rendelenir,tenceye alınır kalan yarım bar. şeker ve vişneler ilave edilip kısık ateşte pişirilir,pembe bir karışım elde edilir :)
Pişen ayvalar fırın kabına alınır ve üzerine vişneli karışım koyulur,kalan şerbet kalıba aktarılır ve fırında üzeri pembeleşene dek pişirilir...
İşte doğal pembiş tatlımız hazır.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder