5 Nisan 2010 Pazartesi

Waffle


1 yumurta
3/4 su bardağı süt
1 vanilya,1 kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yumurta aklarını kar haline getirene kadar çırptıktan sonra,diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Waffle makinenizi yağlayıp hamurdan bir ,birbuçuk kepçe kadar döküp yapışmayacak şekilde pişirin.Ben kapağını hafif bastırıyorum.Piştikten sonra tel süzgeçle pudra şekeri serpip çikolata veya böğürtlen sosla servis yapın.Meyve,dondurma ve nutellayla da servis yapılabilir. İftar sonrası çayla birlikte,ya da sahurda da yenilebilir.Çok da pratik.Öyleyse bu tarifim de iftar bereketi etkinliği-3 etkinliğini düzenleyen bir demlik sohbet arkadaşıma gitsinnnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder