7 Nisan 2010 Çarşamba

Yaban Mersinli Kek






Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1 çay bardağı krema
1 kahve fincanı damla çikolata
100 gr. yaban mersini
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı beyaz un
1/2 su bardağı mısır unu
Üzerine;
hazır beyaz çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
Yapılışı :
Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. Krema, limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenir. Beyaz un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Yaban mersini ve damla çikolata eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Hamur margarinle yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır. Hazır sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve soğuyunca kekin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder