8 Nisan 2010 Perşembe

YAZMALI MANTI



Bu mantının tarifini görümcem Hadiye Abladan almıştım. İstanbula gittiğimizde yapmıştı bize hoşumuza gitmişti. Aslında bildiğimiz sosyete mantısının başka bir versiyonu. Ben değişiklik olsun diye adını değiştirdim:) Ama tadı da biraz daha gerçek mantıya yakın. Su da haşlandığı için biraz daha mantı hamuru tadında oluyor. Hemen deneyin kolay gelsin..:)

MALZEMELER:

Kişi sayısına göre yufka

İÇİ İÇİN:

200-300 gr kıyma
Bir büyük soğan
Bir tutam maydonoz
İstenilen baharatlar, tuz

ÜSTÜ İÇİN:

Bir kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak

Ve temiz bir yazma

YAPILIŞI:

















Önce iç malzememizi hazırlayalım.
Kıymamızı pişirme kabimıza alalım. Suyunu çekince ince kıydığımız soğanı ekleyelim. Soğanlar ölünce baharatımızı, tuzumuzu ve ince kıydığımız maydonozları ekleyelim. Ocağımızın altını kapatalım. Yufkamızı temiz bir zemine serelim. İç malzemelerimizi koyup rulo yaparak saralım. Sonra da yaptığımız bu ruloyu temiz bir yazmarya tekrar rulo yaparak saralım. Bir tencerede kaynayan suyun içine yazmamızı bırakalım. 8 dakika kaynatalım. 8 dakika dolunca tencereden çıkartalım. İlk sıcaklığı çıkınca mantımızın yazmasını açalım ve dilimliyelim. Servis tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı yoğutla servis edelim . Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder