malzemeler:
- 1 kg. patates
- 3 adet havuç
- büyük kase yoğurt
- 1-2 diş sarmısak
- 8-10 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 1/2 limon suyu
- karabiber, pul biber, tuz
yapılışı: Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soyup, ezin. İçine minik doğradığınız kornişon turşuyu, karabiber, sıvıyağ ve sütü, limon suyunu koyup iyice karıştırın. Kare borcam tepsiye döküp, kaşığın tersi ile düzleyin. Havuçu rendeleyin. Bir tavaya çok az sıvı yağ koyun ve havuçun rengi değişine kadar kavurun. Sarmısakları dövüp, yoğurt ile karıştırın. Tavadaki havuçlar ılınınca yoğurtun içine katıp karıştırın. Patateslerin üzerine döküp, kaşığın tersi ile düzleyin. Pul biber ve nane ile süsleyin.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder