5 Nisan 2010 Pazartesi

YOĞURTLU İRMİK TATLISI

Ramazan aylarında çok sık yaptığım bir tatlıdır..Birde öğrenciyken kızların hergün bana yalvarıp yaptırdıklarını hatırlıyorum,ne zaman yapsam hep o günler aklıma gelir..Öğrencilik yılları başka bişey hele de öğrenci evinde kalmak apayrı bir heyecandı..Ne zaman ev arkadaşlarımla konuşsam keşke o günlere dönsek diyoruz..Nerrrdddeee...Nasıl konudan konuya atlanır görüyosunuz..Her neyse tarifime geçeyim,bu arada; sevgili ev arkadaşlarıma buradan öpücüklerimi gönderiyorum..İnşallah bu yaz görüşücez..

Malzemeler;
3 adet yumurta
1.5 bardak toz şeker
2 kaşık su
1 su bardağı yoğurt
250 gr irmik(yarım paket)
vanilya
1/2 pkt kabartma tozu
1 çorba kaşığı un
şurubu;2,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon
Yapılışı;
Yumurta ve şeker ılık su ile beraber boza kıvamına gelene kadar çırpılır.yoğurt,un,irmik,vanilya ve kab. tozu da katılarak çırpmaya devam edilir.Malzeme tamamen karıştıktan sonra bekletmeden yağlanmış tepsiye yada borcama dökülür,170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir..
Diğer yanda şurup için şeker ve su bir iki taşım kaynatılır...Şurubu;Kek ve şurup ikiside ılıkken dökülür ve soğumaya bırakılır..soğuduktan sonra arzu edilen şekilde kesilerek fındık,hind. cevizi veya antep fıstığı üzerine serpilerek servis edilir..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder