7 Nisan 2010 Çarşamba

Yoğurtlu Kuskus Salatası


Ufuk Hanım'ın sayfasında kaplumbağa şeklinde makarna salatası görmüştüm, oradan esinlenerek salataya bu şekli verdim. Yoğurtlu patates ya da makarna salatası ile de yapılabilir.

Malzemeler :
1 su bardağı kuskus
1/2 tavuk göğüs eti
1/2 kase küp şeklinde doğranmış kornişon turşu
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam dereotu
1 kase yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak

Süsleme için;
3-4 adet salatalık
5-6 adet marul yaprağı
1 adet katı haşlanmış yumurta

Yapılışı :
Tavuk haşlanır ve etleri kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
Kuskus kaynayan tuzlu suya atılarak 12-14 dakika kadar haşlanır. 1 Su bardağı soğuk su dökülerek süzülür.
Sarımsak ezilerek yoğurt ve mayonezle karıştırılır.
Geniş bir kaba didiklenmiş tavuk etleri, haşlanan kuskus, ince kıyılmış dereotu, küp doğranmış közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşu ve yoğurt-mayonez karışımı alınarak karıştırılır, tuzu ayarlanır.
Yıkanan salatalıklar kabuklarıyla beraber ince halkalar halinde doğranır ve çukur bir salata kasesine dizilir. Üzerine salata dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir. Marul yaprakları salata kasesinden dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir, salata kasesi servis tabağına ters çevrilir. Salatalıklarla kaplumbağanın ayakları yapılır. Kabukları soyulmuş yumurtaya karanfil takılarak gözler, minik bir havuçla da ağız yapılır. Salatanın uygun yerine yerleştirilerek süsleme tamamlanır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder