7 Nisan 2010 Çarşamba

YUFKA PİZZASI















Malzemeler
3 adet yufka
1 kahve fincanı süt
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta
sosu için
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
üzeri için
sucuk
sosis
rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
Yapılışı
Yufkanın birini yağlanmış bir tepsiye yayın. Süt yumurta ve sıvıyağı çırpın. Kalan iki yufkayı elinizle parçalayın. Sosa bulayıp tepsiye yerleştirin. Kalan yufka kenarlarını burarak tepsinin kenarında kalınlık oluşturun. Salçaya sıvıyağ ve kekiği katıp karıştırın. Yufkaların üzerine sürün. İstediğiniz malzemeyi üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder