6 Nisan 2010 Salı

YUFKADA KUZU


200gr kuzu eti
2 çorba kaşığı teryağ
1 adet taze soğan
5 adet mantar
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yarım yufka
tuz,karabiber

YAPILIŞI:
Yağı tavaya alıp erittikten sonra ince ve uzun kesilmiş eti tavaya aktarın.Tuz ve karabiberini koyun.Çevirerek kavurun.Üzerine ince doğradığınız mantarları,soğanı,dereotunu ekleyin.Bir kaç dakika pişirin.Sonra harcı yarım yufkayı ikiye bölerek sarın.Üzerine 2 çorba kaiığı kaşar rendesi serpin.Son olarak üzerine bir dilim domates ve biber yerleştirin.Orta ısılı fırında yufka kızarana kadar pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder