8 Nisan 2010 Perşembe

YUMURTALI KISIR

















Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
nar ekşisi
limon suyu
tuz
pulbiber
yarım demet maydanoz
4 adet yumurta
1 demet taze soğan
4-5 adet sivri biber
Yapılışı
Bulguru üzerini geçecek kadar sıcak suda ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Bulguru bir kaba alın, kavurduğunuz salçalı soğanla karıştırın. İnce ince doğradığınız taze soğanı, maydanozu, domatesi biberi katıp karıştırın. Tuzunu, pulbiberini, nar ekşisini ve limon suyunu katın. Ayrı bir kapta 4 yumurtayı kırıp tuzla çırpın. Bir çorba kaşığı sıvıyağ kızdırıp yumurtaları pişirin. Pişen yumurtaları karıştırarak parçalara ayırın. Kısıra katın. Hafifçe karıştırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder