7 Nisan 2010 Çarşamba

ZEYTİNLİ AÇMA



Çok yorgunum çok yoğunum tariflerin araları çok uzadı biliyorum bu ay böyle artık gündüzcü çalışıyorum akşama kadar ziyaret edemediğim için küsmeyin emi bana önümüzdeki ay inşallah affettiririm kendimi:)hepinize kocaman sevgiler
MALZEMELER:
2 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 kâse ayıklanmış siyah zeytin
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
Çörek otu
1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına sıvıyağ, ılık su, zeytin, şeker ve tuzu alıp karıştırın.
Malzemelerin üzerine biraz un serpip kuru mayayı ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamur kabarana kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
Mayalanan hamurun üzerine bir miktar sıvıyağ ekleyip tekrar yoğurun.
Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp açma şeklini verin.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine açmaları yerleştirin.
Yumurtayı iyice çırpıp açmaların üzerine sürün.
Çörek otunu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder