6 Nisan 2010 Salı

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz

Daha önce yine portakallı kereviz tarifi vermiştim,burada ek olarak bu tarifte hem limon suyu hem de portakal suyu var:) ikisi bir arada ... bu şekilde de çok lezzetli oluyor..

Malzemeler
- 3 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 tane limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- tuz

Hazırlanışı:
1- Kerevizlerin kalın kabuklarını koyup yuvarlak halka şeklinde doğrayın.Doğranmış kerevizleri limonla hemen ovun.(kararmamaları için)
2- Zeytinyağını tecereye koyun,yemeklik doğranmış kuru soğanı kavurun.Havucu yıkayıp halka halka doğrayın. Soğanlarla birlikte pişirin.
3- Üzerine kerevizleri dizin,portakal suyunu ve limon suyunu ekleyin.Tuz ve şekeri ilave edip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
4- Pişen kerevizleri servis tabağına alıp soğutun,üzerine ince kıyılmış maydonoz serpip servis edin..

Afiyet olsun..

Pelince: Kerevizin daha bereketli olması için içine patates ve bezelyede ekleyebilirsiniz.Yemeğe ekstra su eklemedim,kendi suyu ile pişti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder