5 Nisan 2010 Pazartesi

Zimtkugeln / Tarçınlı Toplar

Hiçbir tarifi ezbere yapmamak gerekirmiş..Yapıncada görüntüler aynen böyle olurmuş..))Zimtkugeln'lar tamda bu aylarda Avrupa'da tezgahları süslemeye çoktan başlamışlardır..Böyle olunca bende hemen yapıp masamızı şenledirmek istedim..Fakat görüldüğü üzre beze kıvamında oldular..Oldularda ne oldu??Ne olacak anında bittiler..))Neyse ben lafı fazla uzatmadan sizlerle tarifini paylaşayım..Şimdiden ellerinize sağlık..)
5
Malzemeler
3 yumurta akı
minicik tuz
2 paket vanilya şekeri
250 gr pudra şekeri
400 gr fındık tozu (kavrulmamış,ince çekilmiş)
1 çay kaşığı tarçın
1 avuç kavrulmamış fındık
3
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla iyice çırpılır.
Pudra şekeri ve vanilyalar eklenip tekrar yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılmaya devam edilir.
Bu karışımdan 4 yemek kaşığı ayrılıp tarçın ve fındık tozu eklenip çırpılıp elle yoğrulmaya başlanır.(ben yoğurmadan tepsiye dizmişim.)Ele yapışmayınca hamur olmuş demektir..Bu arada fındık eksik gelirse takviye edilecektir..(önemli!)
Minik toplar yapılıp tepsiye dizilirler..Ayrılmış karışımdan çay kaşığı ile topların tepelerine konulup üzerlerine bir adet fındık batırılıp önceden ısıtılmış fırında 175 c de yaklaşık 15 dk pişirilir.
2
Eğer bu şekilde yapılırsa, kurabiye kutularında yaklaşık 15 gün kalabilir.
01
Not:Avrupa'da yaşayanlar bu lezzetli topların tadını çok iyi bilirler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder