7 Nisan 2010 Çarşamba

Balkabaklı Kek















Malzemeler
1 su bardağı rendelemmiş balkabağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Üzeri için
Reçel
Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır ve 3_4 dakika çırpılır.Sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırılır rendelenmiş kabak ve cevizde ilave edilir sonra kabartma kozunu ve unu ekleyir.Yağlanmış kalıba karışımı boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında keki pişirelim. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine reçeli sürelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder