8 Nisan 2010 Perşembe
FRAMBUAZLI CHEESECAKE-İKİ FARKLI SUNUM TARZI
Her iki resimdeki cheesecake de frambuazlı olmakla beraber, tarz ve ölçü olarak farklı yapıldı. Alt resimdeki 20 cm'lik kalıp ölçüsünde ve frambuazlar bütün kullanılmak sureti ile yapılırken, üst resimdekinde frambuazlar rondodan geçirilerek püre halinde kullanıldı. Alt resimdeki cheesecake tarifini daha önceden burada yayınlamıştım. Her iki cheesecakin tek farkı frambuazların kullanılış şekli. Üst resimdeki cheesecake de ise 26 cm'lik kalıb kullandım. Onun ölçüleri ve yapılış tarzı da aşağıda.
Malzemeler;
Tabanı için;*2 paket burçak veya istediğiniz tarzda bisküvi,
*100 gr kadar eritilmiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt(taban yumuşak olsun isterseniz)
Üst malzemesi;
*1200 gr labne peynir
*1,5 su bardağı toz şeker,
*3 adet iri yumurta,
*200 gr krema,
*3 tepeleme yemek kaşığı un,
*2 paket vanilya,
*Arzu ettiğiniz kadar frambuaz.
Üstünü süslemek için;
*2 yemek kaşığı frambuaz marmelatı,
*3 yemek kaşığı su
Hazırlanışı;
1.Bisküviler ve erimiş tereyağı rondoda iyice karıştırıldıktan sonra süt ilave edilip, tekrar karıştırılır ve altı yağlı kağıt ile kaplanmış 26 cm'lik kalıba bastırılarak yayılıp, buzdolabına kaldırılır.
2.Labne peynirlerle şeker mikserle iyice çırpılır. Karışıma sırası ile krema, yumurta, un, vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır.
3.Frambuazlar rondoda püre haline gelinceye kadar parçalanır.
4.Çırpılan peynirli karışımdan bir kase kadar ayrıldıktan sonra bu karışıma, frambuazlı püreyi karıştırılır. Önce sade olarak ayrılan karışım, buzdolabından çıkarılacak kalıba dökülür, sonrada frambuazlı karışım spiraller çizerek onun üstüne dökülür ve bir kürdan yardımı ile ebruli şekiller verilerek karıştırılır.
5.Bu şekilde hazrladığınız cheesecakeinizi önceden 150 derecede ısıtılmış bir fırında, içi su dolu başka bir tepsinin içine yerleştirerek ( benmari yöntemi ile ) pişirin. Not:Kalıbı su dolu tepsiye koymadan önce altını aleminyum folyo ile kaplayın.Böylece kalıbın su çekmesini önlemiş olursunuz.
6.150 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişireceğiniz cheesecaki yine fırının içinde soğuttuktan sonra 1 gecede buzdolabında bekletin.
7.Su ile gevşettiğiniz frambuaz marmelatını, servisten önce cheesecakin üstüne döküp Parça çikolata ve dondurulmuş frambuazla süsledikten sonra servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder