8 Nisan 2010 Perşembe

HALLEYLİ PASTA


BU PASTAYI YAPALI EPEY OLDU ASLINDA. YAYINLAMAK BUGÜNE KISMETMİŞ. MİSAFİRLERİM ANİDEN BASTIRINCA FOTOĞRAF ÇEKMEKDE ÇOK ACELEYE GELMİŞTİ. YİNEDE BU TARİFİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.



BU TARİFİMİ 53. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN EV SAHİBESİ ARKADAŞIMIZ GELİBOLU17'YE GÖNDERİYORUM...


MALZEMELER



  • 12 AD HALLEY BİSKÜİ

  • 1 ÇAY BARD KAVRULMUŞ İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

  • YARIM ÇAY BARD DAMLA ÇİKOLATA

  • YARIM PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

KREMASI İÇİN



  • 2 SU BARD SÜT

  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN

  • YARIM SU BARD TOZ ŞEKER

  • 1 PK KREM ŞANTİ (ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE ÇIRPILMIŞ)

DİĞER MALZEMELER



  • ALT TABANI İÇİN KEK

  • ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ)

  • VE MUZ DİLİMLERİ

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİP SOĞUTUYORUZ. SOĞUYAN MUHALLEBİYE KREM ŞANTİ EKLEYİP ÇIRPIYORUZ.



ÇIRPTIĞIMIZ KREMAMIZIN İÇİNE, PARÇLANMIŞ HALLEYLERİ, CEVİZİ, DAMLA ÇİKOLATAYI,PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ İLAVE EDİYORUZ. KARIŞTIRIP KALIBIMIZA DÖKÜYORUZ. BASTIRIP ÜZERİNE KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. DOLAPDA EN AZ 2 SAAT DİNLENDİRİYORUZ.



KALIBIMIZI TERS ÇEVİRİP ÇİKOLATA SOSU VE MUZLA SÜSLÜYORUZ. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder