Malzemeler
Köftesi için:
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı margarin
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Maydanoz
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı margarin yada sıvıyağ
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı salça
- Yaklaşık 10 su bardağı sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı:
1- Hazırlanmış kıymanın içine bir su bardağı bulguru,rendelenmiş soğanı ve yumurtayı koyup yoğurun.
2- Diğer malzemeleride sırasıyla ekleyin.Baharatları arzu ettiğiniz miktarlarda koyun.
3- Köfte harcını ( yaklaşık 15 dakika) yoğurun.Misket şeklinde yuvarlayıp hazırlayın.
4- Diğer taraftan tencerede yağı eritin ve içine yemeklik doğramış kuru soğanı ekleyip kavurun.Salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra içine sıcak suyu ilave edin.
5- Su kaynadıktan sonra içine misket şeklinde yuvarlanmış köfteleri ve bir çimdik tuz atıp yaklaşık 20 dakika köfteleri pişirin.Sıcak olarak servisini yapın.
Afiyet olsun...
Köftesi için:
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı margarin
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Maydanoz
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı margarin yada sıvıyağ
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı salça
- Yaklaşık 10 su bardağı sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı:
1- Hazırlanmış kıymanın içine bir su bardağı bulguru,rendelenmiş soğanı ve yumurtayı koyup yoğurun.
2- Diğer malzemeleride sırasıyla ekleyin.Baharatları arzu ettiğiniz miktarlarda koyun.
3- Köfte harcını ( yaklaşık 15 dakika) yoğurun.Misket şeklinde yuvarlayıp hazırlayın.
4- Diğer taraftan tencerede yağı eritin ve içine yemeklik doğramış kuru soğanı ekleyip kavurun.Salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra içine sıcak suyu ilave edin.
5- Su kaynadıktan sonra içine misket şeklinde yuvarlanmış köfteleri ve bir çimdik tuz atıp yaklaşık 20 dakika köfteleri pişirin.Sıcak olarak servisini yapın.
Afiyet olsun...
Pelince: Diyarbakır'a ait yöresel bir yemek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder