6 Nisan 2010 Salı

Kabak Pirinçlisi ve Dolgulu Milföyler

Milföylü dolguları önceden hazırlayıp (akı sürmeden)dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.Aniden gelen misafirleriniz olduğunda, hemen hazırlaması ve sunumuda kolay oluyor..Dilerseniz pişiripde dondurucuda saklayabilirsiniz..Biz pişirmeden saklıyoruz,çünkü hafif ılık olunca daha lezzetli olduğunu düşünüyoruz..))Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız..MUTLU HAFTA SONU TATİLİ DİLİYORUM ŞİMDİDEN TÜM DOSTLARA..!
DSC03737
Malzemeler
6 yaprak milföy
yumurta akı
2 yemek kaşığı şeker
İçi
3 yemek kaşığı kestane püresi
100 marzipan (olmsada olur)
2 yemek kaşığı fındık tozu
1 dilim kakaolu kek
Hepsi karışıp püre yapılır.
Not:İç harcını dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz..
DSC03729
Kabak Pirinçlisinin tarifini burdan okuyabilirsiniz..Bu sefer bol karabiberli yapıldı..
DSC03734
Hazırlanışı
Milföyler karşılıklı olarak masaya sıralanıp merdane ile açılır.
Milföy hamuru kare olarak kesilip, verevlemesine içersine 2 kaşık içten konulur.
Uçları hafif içe kıvrılıp kapatılır.
Daha sonra oval şekli verilir.
Üzerine yumurta akı sürülüp şekere batırılıp tepsiye dizilir.
175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder