TABAN=180 Gr kakaolu biskuvi,50 gr tereyag
KREMA=250 Gr labne,250 gr suzme yogurt,100 gr krema ,150 gr bitter,2 yumurta,1 kasik KARAMEL=3 Kasik bal,40 gr tereyag,150 gr badem,1 fincan ceviz,1 kasik seker.
HAZIRLANISI
Biskuviler robotto ezilir,eritilimis tereyag ile karistirilir.Kelepceli kalibin alti firin kagidi ile kaplanir uzerine taban malzemesi iyice bastirilarak yerlestirilir.
Bir kaseye labne,krema,yogurt konur iyice karistirilir.Yumurtalar tek tek eklenir,un ve benmari erilen bitter ilave edilir .Karisim biskuvilerin uzerine dikkatlice yayilir .Kalip icine az su konulan bir tepsi ye konur 170 derece isitilmis firinda pisirilir,suyun buhari catlamasini onluyor.
Ilik hale geldiginde uzerine karamel dokulur buzdolabinda sogutulur.
KARAMEL=Bal ,seker,tereyag bir kabin icinde agir ateste pisirilir icine badem ceviz atilir 5 dakika daha kaynatilir atesten alinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder