8 Nisan 2010 Perşembe

Körili Biberiyeli Bretzel Kurabiye


Tarif Lezzet dergisinden. Köri sevmeyenler sade olarak da deneyebilir. Ağızda dağılan, çok güzel bir kurabiye.

Malzemeler :
225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 ml. şekersiz krema (1 çay bardağı)
400 gr un (2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı kullandım.)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı köri (1 çay kaşığı kullandım.)

Üzeri için;
yumurta sarısı, biberiye

Yapılışı :
Un ve tereyağı bir kaba alınıp parmak uçları ile birbirine yedirilir. Tuz, köri ve krema ilave edilir. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp, ince çubuk şeklinde yuvarlanır ve "B" şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, biberiye serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder